სტაფილოს ფრიტატა
პორცია:
1
მზადდება:
20 წუთი
საკვების ტიპი:
საუზმე, სადილი
ინგრედიენტები
- 1 სტაფილო
- ½ ჭიქა კომბოსტო
- ½ ჭიქა ისპანახი
- ½ ტკბილი წიწაკა
- ¼ ჭიქა ფქვილი (ნებისმიერი – ხორბალი, ჭვავი, მუხუდო, ნუში)
- ½ ჩ.კ. სვანური მარილი
- ½ ჭიქა წყალი
ფინიკის ჩატნი
- 2 ცალი ფინიკი
- 2 ს.კ. ძმარი
- 2 ს.კ. სოიოს სოუსი
1 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი – ტაფაზე მოსასმელად
მომზადების წესი
- დახეხეთ სტაფილო
- კომბოსტო დახეხეთ ან წვრილად დაჭერით (შეგიძლიათ გამოიყენოთ, როგორც თეთრი, ასევე, იასამნისფერი კომბოსტო, ან ორივე ერთად)
- ტკბილი წიწაკა დაჭერით წვრილად
- ჯამში აურიეთ ბოსტნეული, ფქვილი და სუნელები. დაასხით წყალი და მოურიეთ
- გახურებულ ტაფას მოუსვით ზეთი და ბოსტნეულის მასა შეწვით როგორც ბლინები
- ჩასაწობისთვის კურკაგამოცლილი ფინიკი დაალბეთ წყალში და დააბლენდერეთ დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად
- დაბრაწული ბლინი ჩააწეთ ფინიკის ჩატნიში და გემრიელად მიირთვით.