fbpx
ფეტვის პური

პორცია:

10

მზადდება:

80 წუთი

საკვების ტიპი:

პურეული

ინგრედიენტები

მშრალი ინგრედიენტები:
  • 250გ ფეტვის ფქვილი (დაფქული ფეტვის მარცვალი)
  • 2 ს.კ. სელი (დაფქული)
  • ½ ჩ.კ. ჰიმალაის მარილი
  • ½ ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
 
სველი ინგრედიენტები:
  • 200გ სოიოს რძე
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1 ჩ.კ. ვაშლის ძმარი

მომზადების წესი

  • მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ ჯამში
  • ცალკე ჯამში შეურიეთ სველი ინგრედიენტები
  • ბოლოს მშრალ ინგრედიენტებს დაასხით მიღებული სითხე და მოზილეთ ცომი
  • დაასვენეთ ცომი 15 წუთით
  • პურის ფორმას ფუნჯით წაუსვით ზეთი
  • გაახურეთ ღუმელი
  • 180-200 გრადუსზე გამოაცხეთ 1 საათის განმავლობაში
  • დაჭრამდე აუცილებლად შეაგრილეთ.